Europees Kampioenschap -17

EK 2018 in Engeland

Het Europese Kampioenschap U17 is opgedeeld in drie fases: de kwalificatieronde, de eliteronde en de eindfase. Wanneer die eindfase, het EK zelf dus, in een oneven jaar plaatsvindt, geldt dat kampioenschap ook als kwalificatietornooi voor het WK U17.

Volg hier het tornooi op de voet!

De weg naar het EK 2018 in Engeland

De lichting-2001 stootte op de eerste EK-kwalificatieronde in oktober na zeges tegen Malta (3-1), Noord-Ierland (3-0) en Zwitserland (0-2) als groepswinnaar door naar de eliteronde in maart. Een gelijkspel (1-1) tegen Cyprus, een nipte nederlaag vs. Zweden (0-1) en een knappe overwinning tegen Kroatië (1-2), organiserend land van de eliteronde, volstonden voor een tweede plaats in de groep en kwalificatie voor het EK. Bekijk hieronder de doelpunten! 

Onze jonge Duivels plaatsten zich zo voor de derde keer in vier jaar tijd voor de eindronde van het EK U17! België dingt daardoor als één van de zestien landen mee naar de Europese titel.

Raadpleeg hier het gedetailleerde klassement van de kwalificatieronde !

Loting

Op donderdag 5 april 2018 vond de loting plaats voor het EK U17. Daar werden onze jonge Duivels geloot tegen Ierland, Bosnië Herzegovina en Denemarken (Groep C). De loting vond plaats in St George’s Park en werd uitgevoerd door tornooiambassadeur Wayne Rooney en UEFA Youth & Amateur Football Committee voorzitter, John Delaney. 

Lees hier meer over de loting !

Selectie

Programma

  • Zaterdag 5 mei 2018 (18u45) : Ierland – België (Loughborough University Stadium, Loughborough)
  • Dinsdag 8 mei 2018 (20u00) : Bosnië & Herzegovina - België (Rotherham United Stadium, Rotherham)
  • Vrijdag 11 mei 2018 (14u00) : België - Denemarken (Chesterfield FC Stadium, Chesterfield)

Meer info