Een ticket voor Euro 2021 in Engeland, dat is het doel van onze Belgian Red Flames. De kwalificatiecampagne start op 3 september 2019 met een thuisduel tegen Kroatië.

De voorbereiding op de EK-kwalificatie begon in november 2018 met een stage aan onze kust en in Tubeke. In januari trokken de Flames op winterstage naar Spanje en vorig week waren ze nog actief in Cyprus. Op de Cyprus Women’s Cup wonnen onze vrouwen knap brons.

De volgende afspraak is een oefenwedstrijd in en tegen de Verenigde Staten. Dat duel vindt plaats op maandag 8 april om 3u ’s nachts Belgische tijd. De groep verzamelt op 1 april in Tubeke en trekt daags nadien naar Los Angeles. Bondscoach Ives Serneels maakt op maandag 25 maart zijn selectie bekend.

Stage in Griekenland, oefenduel in Leuven tegen Thailand

Intussen kreeg ook het verdere programma van 2019 vorm. Van 18 tot 25 mei volgt een stage in Griekenland, als voorbereiding op een thuiswedstrijd tegen Thailand. België-Thailand vindt op zaterdag 1 juni plaats in het stadion van OH Leuven, aftrap om 15u30.

Voor Thailand maakt het duel deel uit van de voorbereiding op het WK, dat deze zomer in Frankrijk wordt gespeeld. In Frankrijk treffen de Thaise vrouwen Chili, de Verenigde Staten en Zweden. Thailand is momenteel 29ste op de FIFA-ranking en straks een van de vijf Aziatische deelnemers aan het Wereldkampioenschap. Het plaatste zich in april vorig jaar voor het WK na een vierde plaats op het Aziatisch kampioenschap in Jordanië.

Bondscoach Ives Serneels: “Met Thailand treffen we na Nigeria in Cyprus opnieuw een WK-tegenstander. Ik ben benieuwd wat de groep zal laten zien.”

"Het is fijn dat we het seizoen kunnen afsluiten met een wedstrijd in eigen land. Door de stages en wedstrijden in het buitenland is het al een tijdje geleden dat onze supporters ons in België hebben kunnen zien spelen. Ik wou daarom absoluut nog een thuiswedstrijd voor de start van de schoolvakantie. De wedstrijd vindt plaats in Leuven en daar hebben we al heel wat fijne momenten beleefd. Met de steun van onze supporters rekenen we op een nieuwe mooie avond", blikt Ives Serneels vooruit.

Koop je ticket vanaf 12 april!

De online ticketverkoop start op 12 april 2019 via de KBVB-website. Hou zaterdag 1 juni alvast zeker vrij!