Speeldag 20

Club Brugge KV - R. Antwerp FC (23.12.2018) 84’

Na een vrije trap van Ivo Rodrigues scoort Jelle Van Damme met het hoofd. De assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel. Na VAR-tussenkomt wordt het doelpunt goedgekeurd. Correcte VAR-beslissing.

R. Excel Mouscron - RSC Anderlecht (22.12.2018) 56’

Na een actie van Manuel Benson op links komt hij terug uit buitenspel om zich in het spel te mengen. Door zijn tussenkomst komt de bal bij Mbaye Leye die scoort. Na tussenkomst van de VAR wordt het doelpunt afgekeurd. Terechte VAR-tussenkomst.

R. Excel Mouscron - RSC Anderlecht (22.12.2018) 80’

Na een voorzet op links scoort Mbaye Leye met het hoofd. De assistent-scheidsrechter signaleert buitenspel. Na een correcte VAR-tussenkomst wordt het doelpunt goedgekeurd.

.

KAS Eupen - KRC Genk (23.12.2018) 93’

Bryan Heynen krijgt de bal tegen zijn arm die tegen zijn lichaam is. De scheidsrechter fluit voor handspel en geeft strafschop. Na tussenkomst van de VAR wordt de strafschop niet toegekend. Correcte tussenkomst.

Speeldag 21

R. Antwerp FC - R. Excel Mouscron (26.12.2018) 21’

Dieumerci Mbokani wordt in de diepte gestuurd en tikt de bal net voor de doelman naar rechts. De doelman is te laat en brengt Dieumerci Mbokani ten val. De scheidsrechter geeft doeltrap maar na VAR-tussenkomst wordt er een strafschop gegeven. Correcte VAR-tussenkomst.

KV Oostende - K. Sint-Truidense VV (26.12.2018) 90’

Na een opstootje tussen Elton Acolatse en Goran Milovic maakt deze eerste een hoofdbeweging. Omdat de scheidsrechter zijn gele kaart had laten vallen en deze net opraapte kon hij het incident niet waarnemen. VAR-tussenkomst maar de scheidsrechter blijft bij zijn beslissing.