SV Zulte Waregem - KAA Gent (03/03/2019) 48’

Alexander Sorloth ontvangt de bal van Roman Yaremchuk, gaat door en scoort. Bij het vertrek van de bal staat Alexander Sorloth echter buitenspel. Doelpunt wordt na VAR-tussenkomst afgekeurd.

KSC Lokeren OVl. - RSC Anderlecht (03.03.2019) 33’

Na een voorzet op rechts gaan Bambo Diaby en Ivan Santini in duel. Ivan Santini geeft een slag in het gezicht van de Lokeren-verdediger. Dit wordt niet opgemerkt door de scheidsrechter. De VAR had hier moeten tussenkomen met de uitsluiting van Ivan Santini als gevolg.

R. Antwerp FC - KAS Eupen (03.03.2019) 59’

Een vrije trap van Geoffry Hairemans gaat naar de tweede paal. Daar duwt Dylan Batubinsika een Eupen-verdediger in de rug, komt zo vrij en scoort. De scheidsrechter keurt het doelpunt goed maar na VAR-interventie wordt het terecht afgekeurd.

R. Antwerp FC - KAS Eupen (03.03.2019) 83’

Na een voorzet van Aurélio Buta scoort Jonathan Bolingi. De assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel. Na tussenkomst van de VAR wordt het doelpunt toch goedgekeurd. Terechte tussenkomst.

Sporting du Pays de Charleroi - KRC Genk (02/03/2019) 24’ 

Na een dieptepas op Bryan Heynen, legt hij de bal af op Leandro Trossard die naar doel trapt. De bal wordt gestopt door een Charleroi-verdediger. Bryan Heynen komt terug uit buitenspel en scoort. Hier had de VAR moeten tussenkomen en het doelpunt had niet toegekend mogen worden.

KV Oostende - KV RS Waasland-SK Beveren (02.03.2019) 70’

Op het moment dat de pas naar Tom De Sutter vertrekt staat deze net buitenspel. Vanuit deze positie scoort hij maar na de VAR-tussenkomst wordt het doelpunt terecht afgekeurd.