De prijs wordt toegekend aan een amateurclub met een speciale doelstelling die betrekking heeft op het aantal spelers, teams of visie. Iedere federatie kan een club voordragen. Voetbal Vlaanderen koos bij de indiening vorig jaar voor City Pirates, en met succes. In een officiële brief van UEFA gaven zij aan dat de club het dit jaar verdiende de prijs in de wacht te slepen.

Bij de inzending gaven we aan UEFA volgende info mee:

“City Pirates is een voetbalclub met een groot hart. Naast voetbal is maatschappelijke betrokkenheid een even belangrijke pijler. Ze willen voetbal toegankelijk maken voor iedereen via laagdrempelige initiatieven en interculturele dialoog. City Pirates is ook een echte 'wereldclub': de club heeft meer dan 1100 jeugdspelers met meer dan 80 verschillende nationaliteiten. De club is een minimaatschappij waar kinderen en ouders hun grenzen verleggen in een veilige context.

Clubmissie: via voetbal willen we alle Antwerpse kinderen en jongeren kansen bieden en vaardigheden leren met aandacht voor gelijkheid, respect en toewijding, met het oog op een stabiele en evenwichtige toekomst.”


Extra info: www.citypirates.be

MNM had dit weekend de primeur om de winnaar bekend te maken en de club in te lichten. En of de club hier blij mee was. Lees hun reactie op het nieuws.

Luister dus zeker elk weekend naar MNM voor de mooiste verhalen vanop onze Vlaamse voetbalvelden.